BH medijski servis
Narodni lijek za opekotine i rane

Narodni lijek za opekotine i rane

OPEKLINE

Kad se dijete oprži vrelom vodom, pospite opeklinu običnim ili mliječnim šećerom u prahu i bol će biti ublažena. Vrlo dobro pomaže i ulje kantariona (Hyperioum perforatum). Ako se opecete uljem, pospite opeklinu brašnom. To će vam biti prva pomoć.

RANE

Ogrebotine ili ranice koje teško zacjeljuju mogu se takoder liječiti na prilično jednostavan nacin. Zgusnuta surutka (Molkosan) izvrsno je sredstvo za cišćenje rana. Zatim pospemo ranu kalcijevim praškom i preko njega stavljamo dvije noći uzastopno svježi kravlji sir. Ako nemamo sira, smekšamo pšenično zrnje iii mekinje u nekuhanom mlijeku, protisnemo masu kroz stroj za mljevenje mesa, metnemo na ranu i zamotamo. Rana se lijepo čisti i zacjeljuje.

Na ranu koju smo jos jednom posuli kalcijevim praškom (Urticalcin), poslije dva dana stavljamo zgnječeno lišće kudravoga kelja koji je zdraviji od mogih suvremenih sredstava. Kad su potkoljenice plavkastocrne ili bilo kako zbog venskog zastoja krvi ružno izmijenjene, kad kažu da nema više nikakve pomoći, ne smijemo izgubiti strpljenje i moramo redovito ponavljati i mijenjati obloge od lišća kudravoga kelja, čak tjednima i mjesecima. To vrlo često pomogne i u najtežim slučajevima ili čak dovodi do potpunog izlječenja

Add comment

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.